Skip to main content

Lidt om indehaveren, visionen, inspirationen og den drivende kraft

Læderhåndværk med stolthed ærlighed passion glæde kvalitet fokus æstetik værdi

Det er mit ønske at kombinere gammel gennemprøvet viden, med nyere indsigt og udvikling. Jeg ønsker, at imødekomme de individuelle behov – stort som småt – i samarbejde med den enkelte.

I 2005 startede jeg mit arbejdet med sadelmager faget – ro, koncentration, at skabe kvalitet af levende materialer og historisk indsigt – har dannet grundlag for hele min rejse. Gennem årene har jeg fået lov at følge flere af de gamle aktive sadelmagere bl.a. Ib Hoffman, Hans Jørgen Hansen i Slagelse. De har indviet mig i mange af de gamle traditioner, det er jeg meget taknemmelig for. Det oprindelige håndværk og historiske fundament opsøger jeg fortsat.

Mit værksted er bygget op og udvidet gennem årene. Det er med stolthed at jeg har fået lov at overtage de to værksteder som jeg har været en lille del af. Nogle af mine maskiner er mere end 100 år gamle og er stadig de bedste på deres område. Den på billedet kommer oprindelig fra Gunner Grundstads værksted i Roskilde. Hans værksted blev delt da han holdte op og en del af det har jeg nu samlet her. Det kombineret med et par nye symaskiner har jeg et virkelig alsidigt værksted.

Kontakt mig her

Min glæde ved lækkert perfekt udstyr, der holder hele livet har udviklet sig til et krav. Derfor arbejder jeg hver dag med at skabe kvalitet af udsøgte materialer. Jeg bruger altid det bedste – vegetabilsk garvet kernelæder. Jeg rådgiver om hvilke type skind og læder som egner sig til den aktuelle opgave. Det er vigtigt for mig at jeg holder mig opdateret med nye muligheder – så at det bliver en løbende udvikling. Æstetik og harmoni i design har jeg med fra mine 24 år som grafiker.

Gennem årene har jeg løst et meget bredt udsnit af opgaver og ser det som min force at skabe det kunden ønsker. Herunder kan jeg nævne:

  • Et virkelig godt trykfordelende indlæg til lammepad
  • En læder bold som skulle rumme 25 kg sand – til at klassificere vinduer
  • Lædersko til shetlænder som køre meget hestevogn og ikke ønsker jernsko
  • Har udviklet læder hals-rems-grimen til perfektion – en virkelig stærk og lækker grime
  • Diverse human udstyr til genoptræning og træning i det hele taget.
  • Skjold med læderflet detalje til Harly Davidson

I den mere moderne ende af skalaen var der en kunde der ønskede en læder på sit 17 meter lange runde stål gelænder. Efter nogle møder og nogle forskellige prøver fandt vi frem til en meget eksklusiv løsning. Kunden valgte en virkelig lækker læder som jeg fik direkte fra Italien. Læderet blev syet på med kryds syning med en svag kontrast i tråden. Samme syning danner detalje ved hjørner og naturlige placeringer i forhold til trappens design.

Kontakt mig her

Mit logo

Mit logo og min inspiration til mit virke er netop min egen nordsvenske hest – den stolte ganger – tegningen har jeg fået lavet af Lykke Bianca Petersen.
Den er jeg virkelig glad for – præcis om jeg ønskede.

Min Nordsvenske hoppe udstråler styrke, fornuft og vilje ud over det sædvanlige. Hun har villigt lært alt det jeg har ønsket af hende til ug. Hun har lært mig meget om stolthed, samarbejde og gensidig respekt – denne stolte gangers races oprindelige arbejdsområde var arbejdet i skoven og i marken i Nordsverige. I dette virke fandt jeg mig en aktiv læremester.

 

Min motivation

Min motivation er at reparere det der kan repareres og skabe det som mangler.

Som rytter har jeg en erfaring med mange forskellige heste og racer, idet jeg som ung red heste for andre. Alt fra Islændere, Connemara ponyer på et Stutteri på Midtsjælland, store varmblods jagt heste i træning, Ardenner som mest arbejdede i skoven, diverse køreheste, oldenborgere, Haflingere i bjergene i Østrig, jagtheste i Irland, og et ubestemt antal af mere ubestemmelig herkomst. Alle disse prægtige skabninger har givet mig noget med på vejen, som jeg ikke ville have været foruden.
10 år med min egen Flika Nordsvenske Hest

Værdsætter du også det gode håndværk
– de gode materialer – den gode pasform – vedvarende styrke
og den smukke patina som kommer med tiden.
Lykkely Sadelmager fremstiller det du har brug for
– du er altid velkommen til at spørge.

Kontakt mig her

Lykkely Sadelmager fremstiller og reparerer udstyr til dine heste, hunde, jagt – og andet udstyr i læder. Laver/udvikler specialudstyr til specialracer, fremvisning, show, cirkus, handicapridning mm.

Mit speciale er seletøj. Stavseler, bringeseler, kumteseler, arbejdsseler eller stadsseler og tilbehør til kørsel med hest. Jeg har arbejdet rigtig meget med at udvikle nogle flotte stave til stavseler som jeg laver på mål. Min stave er lavet af ask, som jeg kan bejdse så de kommer til matche den vogn man ønsker. Alle beslag er speciel fremstillet af rustfri stål. Rygstykket kan man vælge et arbejdsrygstykke i rustfri stål (som Carlsberg har tradition for). Eller et fast eller blødt fint rygstykke som man ønsker. Alt bliver lavet efter de gamle traditioner i det absolut bedste læder.

Den praktisk erfaring for at udstyret fungerer og holder, har jeg fra – tiden hvor jeg sammen med min hest arbejdede i skoven med at trække træ ud, her kom selen på prøve i mit daglige arbejde.

Det er min meget ydmyg drøm at udbrede stavselens brug i Danmark. Udbrede kendskabet til stavenes fordele i forhold til bringeselen. Der ikke har været tradition for at bruge stavselen sele i Danmark. Blandt stavselens fordele kan nævnes at du kan øge trækkrafte på den enkelte hest med op til 30 % en anden nævne værdig foredel er at for de heste hvor det kan være svært at få plads at lægge bringeselen rigtigt fri for luftrøret og skulder spidsen er stavene som lægger al træk op på skulderen den gode løsning.

Min Nordsvenske hoppe udstråler styrke, fornuft og vilje ud over det sædvanlige. Hun har villigt lært alt det jeg har ønsket af hende til ug. Hun har lært mig meget om stolthed, samarbejde og gensidig respekt – denne stolte gangers races oprindelige arbejdsområde var arbejdet i skoven og i marken i Nordsverige. I dette virke fandt jeg mig en aktiv læremester.

Kontakt mig her

Se billeder i galleri nedenfor